A Professional Publishing Hungary április 9-én átadta a IV. Greennovációs pályázat díjait. Az 54 pályázatból kilenc kapott nagydíjat, három különdíjat, egy pedig fődíjat.
Díjazottak:
Fődíjas:
Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.
Komplex víz- és talajerő gazdálkodás a Dalmand Zrt. öntözéses kultúráiban
Grennovációs Nagydíjasok:
Energiaszolgáltatás kategória
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata:
Környezetbarát energia a JÖVŐÉRT – innovatív megújuló alapú távhőszolgáltatás Miskolcon
Építőipar kategória
Agriapipe Kft.
“No-dig”, a 21. század zöld technológiája
Hulladékkezelés kategória
Nyíregyházi Önkormányzat
Fitoremediáció egy hulladéklerakónál Nyíregyházán
Mezőgazdaság kategória
Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.
Komplex víz- és talajerő gazdálkodás a Dalmand Zrt. öntözéses kultúráiban
Szolgáltatás / technológiai megoldások kategória
Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft.
Felhő alapú épületfelügyeleti – energiagazdálkodási – épületüzemeltetési rendszer Eco-MoD-SYSTEM
Településfejlesztés kategória
WWF Magyarország Alapítvány
Megújuló energia a megújuló borsodi ártéren
Turizmus, szálloda, vendéglátóipar kategória
Alsómocsolád Község Önkormányzata
Élmények és Energiák Tárháza, Alsómocsolád
Újrahasznosítás kategória
Varga Pincészet Kft.
Önálló betétdíjas borforgalmazási rendszer kiépítése
Innovációs ötletek, projektek kategória
Clean Way Kft.
Innovatív hulladékgazdálkodási rendszer, Magyarország területén végzett építési beruházások során keletkező másodnyersanyagok és hulladékok hasznosítására
Különdíjasok:
A zsűri különdíja:
Unilever Magyarország
Unilever Magyarország a fenntartható mezőgazdaságért – Knorr mintafarm program
A verseny szakmai támogatójának, a HuGBC-nek a különdíja:
Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft.
Felhő alapú épületfelügyeleti – energiagazdálkodási – épületüzemeltetési rendszer Eco-MoD-SYSTEM
A verseny alapítójának, az Élelmiszer szaklapnak a különdíja:
Body Honey Natural Cosmetics Kft.
Body Honey
Hartay Mihály, a zsűri elnöke a következőképpen nyilatkozott a pályázatról:
„Minden olyan kezdeményezést nagyon fontosnak tartok, amely képes bemutatni a magyar emberek kreatív ötleteit és azok megvalósulását. Ilyennek tartom a Greennovációs Nagydíj pályázatot. Kezdetektől van szerencsém részt venni a zsűri munkájában, és jó látni azt a fejlődési folyamatot, amely évről évre megmutatkozik a pályázatok számában és minőségében egyaránt. Idén is örömmel vettem részt az értékelésben, mert sok jó pályázat közül sikerült a legjobbakat díjazni.”
A nagydíj szponzorának a McDonalds’-nak a nyilatkozata:
„Tudjuk, hogy minden döntésünk hatással van környezetünk minőségére és jövőjére, ezért magyarországi jelenlétünk 27 éve alatt a környezetvédelmi programjainkat a napi működésünk szerves részévé tettük, a tevékenységeink folyamatos fejlesztésére pedig a vállalat minden szintjén figyelmet fordítunk. Célunk, hogy a környezetvédelemben élen járjunk. Ennek érdekében gyakorlatainkat folyamatosan fejlesztjük, és arra törekszünk, hogy az elérhető legjobb megoldásokat alkalmazzuk éttermeinkben. Ezért is támogattuk örömmel az idei Greennovációs Nagydíjat, amely a környezetvédelmi gyakorlatok fejlődését és az innovációt helyezi a középpontba.”
Zsűritagok voltak:
Zsűrielnök: Hartay Mihály, hulladékgazdálkodási szakértő
Bajdor Katalin, Nemzeti Innovációs Hivatal, főtanácsos
Bándi Gyula, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Környezetjog és Versenyjog tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár
Beleznay Éva, HuGBC
Bódis Gergely, Tonic, ügyvezető
Gyetvainé Virág Dóra, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Szabadalmi Főosztály, osztályvezető
Petrik Ida, BCSDH, elnök
Raptis Dimitrios, Festo Kft., mérnök szaktanácsadó
Varga Pál, Naplopó Kft., cégvezető
A Professional Publishing Hungary részéről: Ács Dóra, Élelmiszer szaklap, főszerkesztő és Vándor Ágnes, ügyvezető igazgató