A Magro.hu idén is a már megszokott színes előadói palettával és izgalmas szakmai programmal tartja meg szakmai rendezvényét, a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatot, amelyre szeretettel várják a gazdálkodókat.
Helyszínek és időpontok:
- december 13., csütörtök, Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar
- január 17., csütörtök, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar
Miről lesz szó?
Az idei téma is a kukorica- és búza termesztése lesz. Arra keresik a választ, hogy miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon és hogy hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot. Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. A szervezők garantálják, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.
Miért érdemes elmennie?
Itt nem cégek értékesítési termékbemutatóit láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a precíziós gazdálkodás szemszögéből is, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.
A hallott gyakorlati tanácsokat és az információkat a legfrissebb technológiai újdonságokról azonnal, már tavasszal alkalmazhatja, hogy 2019-ban még eredményesebben gazdálkodhasson.
Milyen előadások lesznek?
- Hogyan orvosolja az aszály okozta problémákat már a vetőmagválasztáskor és a vetés időzítésével?
- Mit veszít, ha a lombtrágyát és a növénykondicionálót kihagyja a technológiából?
- Hogyan optimalizálja a szerves trágya kijuttatását?
- Egy vetőgép működésének költségelemzése és összehasonlítása a hagyományos, vagy minimum till művelési technológiák költségelemzésével
- Milyen változások tapasztalhatók a kukorica kártevői között és hogyan védekezzünk ellene?
- Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmében.
- Hogyan nyerhet százezreket csupán csak az értékesítés jobb időzítésével?
- Melyek a terménytárolásban elkövetett legnagyobb hibák?
- Hogyan termeljen olyan gabonát, amit aztán könnyen el lehet adni?
- Mit jelent, hogy a termény jó minőségű és hogyan tudja ezt biztosítani, valamint megőrizni?
- Hogyan tudja kiválasztani a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, energiatakarékos és a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológiát?
A szervezők szerint mindegyik előadásban fog hallani legalább egy olyan információt, tanácsot, amit ha megfogad és beépít a gyakorlatába, akkor több és jobb minőségű gabonát fog termelni. Ráadásul még veszteség mentesen is fogja tárolni és jobb áron fogja értékesíteni: azaz sok százezer forinttal beljebb lehet jövőre.
A rendezvényen nyereményeket is kisorsolnak a résztvevők között közel 1 millió forint értékben.
Részletes program és jelentkezés a konferencia oldalán:
https://www.magro.hu/konferencia/
A konferencia résztvevői az alábbiakat mondták az eseményről:
Horváth János Szabolcs községből például így jellemezte:
„Az egész szervezés tetszett, az előadásokon mindenben a fejlődési irányokat mutatták be. Az öntözés, a precíziós gazdálkodás a mezőgazdaság egészének előrehaladását láttam ma.”
Bíró László Püspökladányból így vélekedett:
„Hasznos volt a konferencia, teljes vertikumot mutatott meg a búza és a kukorica termesztéséről. A hogyan továbbról, a jövő lehetőségeiről is fontos előadásokat hallottam. Nagyon hasznos minden gazda számára, ha tehetem, jövőre is eljövök.”
Berecz András Gávavencsellőről a következő szavakkal jellemezte a konferenciát:
„Több információ megerősítette az eddigi ismereteimet, a pályázatokról és egy hatékony vegyszeres kezelésről pedig itt hallottam először. Hasznos és jó dolgokat tudtam meg itt, igazi szakmai tudást kaptam ma.”
Végül Pécsi Lajos a hajdúhadházi Bocskai Mezőgazdasági Kft.-től a következőket tartotta fontosnak megemlíteni:
„Megerősít bennünket abban, hogy milyen úton menjünk tovább, és arról is, hogy ez a jó út. Tavaly is itt voltunk, és jövőre is jövünk.”
További információ: https://www.magro.hu/konferencia/
Herman Edit, rendezvény@magro.hu vagy 06-20-446-1940
A konferencia szervezője a: